Spinazieschotel met ei

Spinazieschotel met ei

Een simpele ovenschotel scoort eigenlijk altijd goed, ook bij kinderen. Deze spinazieschotel met ei is daar geen uitzondering op. De verschillende laagjes (aardappel, spinazie, ei en kaas) geven de schotel veel smaak en vormen samen een compleet vegetarisch gerecht. Bovendien is deze spinazieschotel makkelijk te bereiden, voedzaam en niet al te duur. Kortom, een ideaal vegetarisch recept voor op een koude winteravond.

Nodig voor vier personen:

  • 600 gram spinazie (vers of à la crème)
  • 600 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 6 eieren
  • 1 ui
  • 250 milliliter kookroom
  • 100 gram geraspte kaas
  • peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie (om in te bakken)

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een pan water op.

Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Snipper ondertussen de ui.

Verwarm een laagje olie in een pan en fruit de ui. Pel de gekookte eieren en snijd in plakjes.

Voeg de (ontdooide) spinazie toe aan de pan. Gebruik je verse spinazie? Voeg deze toe in kleine porties. Laat steeds slinken voordat je een nieuwe portie toevoegt. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout. Haal na een paar minuten van het vuur.

Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laagje aardappelschijfjes. Bedek met een laagje spinazie en de helft van de plakjes ei. Herhaal deze stappen tot alle aardappelschijfjes, spinazie en ei op zijn. Giet de kookroom over de schotel en bestrooi royaal met geraspte kaas.

Bak de spinazieschotel met ei in 20-25 minuten gaar in de oven.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.