Tagliatelle met roomsaus

Voor veel Italiaanse gerechten geldt: less is more. Een simpele pasta met roomsaus is daar een perfect voorbeeld van. Geen gedoe met een heleboel ingrediënten, maar een eenvoudige maaltijd met pure smaken. Als je kiest voor goede producten, zoals de verse tagliatelle die wij voor dit recept gebruiken (gewoon te koop bij de supermarkt), kan zelfs het simpelste gerecht heel lekker zijn. Met dit basisrecept voor een smeuïge witte roomsaus wordt vegetarisch eten met een Italiaans tintje elke keer weer een feestje.

Nodig voor vier personen:
500 gram verse tagliatelle
1 teentje knoflook
1 ui
40 gram roomboter
40 gram bloem
400 ml volle melk
80 gram mozzarella
70 gram parmezaan
1 plukje peterselie

Aan de slag:
Verwarm een laagje olie in een pan. Bak het teentje knoflook en de versnipperde ui hierin bruin op een laag vuur.

Smelt ondertussen de boter. Voeg de bloem al roerend toe zodra de boter volledig is gesmolten. Laat even garen.

Giet een klein beetje melk bij het mengsel. Blijf goed roeren en zorg dat de melk wordt opgenomen door de bloem. Ga hiermee door totdat de melk op is. Laat de saus wat indikken op het vuur.

Snijd of trek de mozzarella in stukjes en roer samen met de geraspte parmezaan door de saus.

Laat de kaas goed door de saus smelten. Roer de gebakken uitjes erdoor en breng op smaak met peper, zout en wat peterselie.

Kook de tagliatelle in 4 minuten gaar in een pan met gezouten water. Serveer met de roomsaus en extra geraspte kaas.

Variatietips:
Je kunt bovenstaand basisrecept eenvoudig naar eigen smaak aanvullen. Voeg bijvoorbeeld champignons toe aan de saus om extra smaak te geven aan deze vegetarische maaltijd. Je bakt deze tijdens de eerste stap dan gewoon mee met de ui en knoflook. Ook broccoli, courgette en spinazie zijn lekker als basis. Andere goede combinaties zijn tomaatjes, feta & olijven en walnoten & blauwe kaas.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.