Tofuspiesjes met groenten

Op zoek naar zomerse vegetarische recepten? Met deze tofuspiesjes doe jij gewoon mee met de barbecue deze zomer. Heerlijk voor op een warme avond in de tuin (of voor op een wat minder warme, dan gril je de spiesjes binnen in de keuken). Wissel de tofu af met jouw favoriete groenten voor wat extra smaak, vitaminen en kleur. In onderstaand recept hebben wij gekozen voor paprika, courgette en champignons, maar je kunt bijvoorbeeld ook spiesjes rijgen met selderij, tomaatjes of aardappels. Maak als onderdeel van een uitgebreide barbecue, of serveer bijvoorbeeld met een frisse salade of wat rijst voor een snelle, maar complete vegetarische maaltijd.

Nodig voor 4 personen:
300 gram tofu (naturel)
1 paprika
1 courgette
250 gram champignons
5 eetlepels sojasaus
1 teentje knoflook
2 theelepels honing
sesamzaadjes
zonnebloemolie
satéprikkers

Aan de slag:
Laat de tofu uitlekken en dep droog. Snijd in kleine blokjes.

Pers het teentje knoflook en meng met de sojasaus en honing. Snijd de paprika en courgette in stukjes. Halveer eventueel grote champignons.

Schep de blokjes tofu, paprika, courgette en champignons door de marinade. Laat een kwartier staan en schep af en toe voorzichting om.

Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan. Rijg de blokjes tofu en groenten afwisselend aan de prikkers. Bak de spiesjes in circa 5 tot 10 minuten aan alle kanten bruin en knapperig. Je kunt de spiesen ook op de barbecue, grill of in de oven (op 200 °C) garen.

Bestrooi de tofuspiesjes met wat sesamzaadjes. Serveer met bijvoorbeeld rijst of een salade.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.