Vega buddha bowl

Bij Makkievega zijn we fan van vegetarische recepten uit een kom, zoals deze buddha bowl. Door regelmatig zelf een kom te vullen met granen, groenten, eiwitten en noten eet je gezond én afwisselend. En zo’n kom ziet er nog vrolijk uit ook, zonder dat het al te veel moeite kost. Nog meer dan bij bekende broer Poké bowl ben je bovendien helemaal vrij om te kiezen wat er in de bowl gaat. Makkelijk zat dus: je gooit je favoriete groenten, peulvruchten, eiwitten, noten, zaden en/of pitten samen met een basis van granen of rijst in een kom, sausje erover en je vegetarische maaltijd voor vandaag is klaar.

Nodig voor vier personen:
400 gram zilvervliesrijst
1 broccoli
2 zoete aardappels
150 gram kikkererwten
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder
100 gram babyspinazie
2 avocado’s
olijfolie
zout
sesamdressing
sesamzaadjes

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.

Snijd frieten van de zoete aardappels, snijd de broccoli in roosjes en laat de kikkererwten uitlekken.

Doe de kikkererwten in een schaaltje met een scheutje olijfolie, de paprikapoeder en knoflookpoeder. Hussel door elkaar.

Verdeel de zoete aardappelfrieten, broccoliroosjes en kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en zout en zet ongeveer 15 minuten in de oven.

Snijd de avocado’s in plakken. Schep de zilvervliesrijst in vier kommen en verdeel de babyspinazie, zoete aardappel, broccoli, kikkererwten en avocado erover.

Maak de buddha bowls af met wat sesamdressing en sesamzaadjes.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.