Vega ramen
In de reeks met vegetarische recepten uit de Aziatische keuken mag ramen niet ontbreken. Deze snelle, verwarmende noedelsoep bevat slechts enkele ingrediënten en staat zo op tafel. Verwacht niet dat deze huisgemaakte variant precies hetzelfde smaakt als bij de Japanner, maar toch is dit vegetarische gerecht een gezond en makkelijk alternatief voor dagen waarop je zelf een lekkere Aziatische maaltijd wil koken.
Nodig voor vier personen:
300 gram ramennoedels
2 liter groente- of paddenstoelenbouillon
100 gram misopasta
300 gram champignons
1 paksoi
bakje taugé
4 eieren
sambal, sesamolie en/of sojasaus naar smaak
zonnebloemolie
Aan de slag:
Kook de ramennoedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel af met koud water en zet apart. Zet water op voor de eieren.
Giet de bouillon in een pan (of los bouillonblokjes op in een pan water). Verhit de bouillon tot tegen het kookpunt, voeg de misopasta toe en laat deze op laag vuur oplossen en trekken. Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard.
Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Spoel de paksoi af en snijd de onderkant eraf. Snijd in de lengte in reepjes.
Verhit een paar eetlepels olie in een pan en bak de champignons enkele minuten.
Verdeel de ramennoedels over vier kommen. Leg de paksoi, champignons en taugé erop en giet de bouillon erover. Pel en halveer de eieren en leg twee halve eieren in elke kom.
Voeg een paar druppels sesamolie toe en serveer met sojasaus en eventueel sambal naar smaak.
Tip:
Er zijn nog veel meer lekkere toppings voor op de ramen. Enkele ideeën: bosuitjes, koriander, rode peper, stukjes norivel en sesamzaadjes.