Vegetarische curry met cashewnoten

Vegetarische curry met cashewnoten
De laatste tijd ben ik helemaal weg van curry gerechten; ze zijn smaakvol, kruidig, en zitten boordevol voedzame ingrediënten. Voor mij een ideale manier om lekker te eten, en toch mijn dagelijkse voedingsstoffen binnen te krijgen. Dit keer ben ik voor een vegetarische curry met cashewnoten gegaan. Dit gerecht heeft een zachte smaak en romige textuur, en is gluten- en zuivelvrij. Bovendien is op deze vegetarische curry met cashewnoten eindeloos te variëren, vervang bijvoorbeeld de aardappelstukjes door tofu voor een koolhydraatarm gerecht, of vervang de broccoli door een andere groente naar keuze.
Serveer dit gerecht met wat Indiaas platbrood en geniet ervan!
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 55 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Gerecht soort Curry
Porties 4 personen

Equipment

  • Blender
  • Staafmixer
  • Ruime wok

Ingrediënten
  

  • 1 ui (middelgroot)
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 centimeter gember
  • 2 rode pepers
  • 1 rode paprika
  • 450 milliliter groentebouillon
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 200 gram cashewnoten (ongezouten en ongebrand)
  • 3 aardappelen (middelgroot)
  • 100 milliliter volle melk
  • 400 gram broccoli (of groente naar keuze)

Kruiden en olie

  • 2 eetlepels kokosolie
  • eetlepel garam masala kruiden (verkrijgbaar in de supermarkt)
  • koriander (paar takjes)
  • peper en zout

Voor erbij

  • Indiaas platbrood of naan

Instructies
 

  • Pel de knoflook,  ui en gember en snijd fijn. Snijd de rode pepers open en haal de pitjes eruit, en snijd deze samen met de takjes koriander fijn. Snijd de paprika in stukjes.
  • Voeg de cashewnoten toe aan de wok pan en braadt deze 1 à 2 minuten aan. Doe deze na 2 minuten ineen kommetje en zet apart.
  • Smelt vervolgens 2 eetlepels kokosolie in de wok pan en fruit de fijngesneden knoflook, ui, gember, rode peper en koriander aan, tot de ui glazig begint te worden. Zet ondertussen een pannetje met 450 ml groentebouillon op.
  • Voeg vervolgens de garam masala kruiden en de rode paprika toe aan de wok pan, en bak dit 2 minuten mee.
  • Voeg de groentebouillon en de tomatenblokjes toe aan het mengsel en mix dit goed met de staafmixer.
  • Gebruik de blender om de cashewnoten fijn te malen, en voeg vervolgens de gemalen cashews toe aan de wok pan. Mix de saus nogmaals goed door met de staafmixer.
  • Breng de saus aan de kook en laat 15 minuutjes sudderen tot de saus verdikt is. Was ondertussen de aardappelen en snijd deze in kleine stukjes.
  • Voeg na 15 minuten de gesneden aardappelstukjes toe aan de saus en laat dit nog 20 minuten door sudderen, of tot de aardappels gaar zijn.
  • Zet ondertussen water op in het kookpannetje en kook de broccoli.
  • Roer na 15 minuten de volle kokosmelk door de saus heen.
  • Serveer dit gerecht met de gekookte broccoli en garneer met wat koriander en gebroken cashews.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept