Vegetarische erwtensoep met zoete aardappel

Deze vegetarische erwtensoep is rijk gevuld met diverse groenten en is makkelijk gemaakt. Dit gerecht smaakt precies als de traditionele Hollandse erwtensoep, en is toch vegetarisch! Deze vegetarische erwtensoep is ideaal om lekker mee op te warmen tijdens de koude wintermaanden.
Equipment
- Grote soeppan
Ingrediënten
- 500 gram spliterwten
- 1 prei
- 1 zoete aardappel (grote)
- 3 winterpenen
- 1 knolselderij
- 1 ui
- 2 groentebouillonblokjes
Kruiden en specerijen
- Bosje bieslook
- Peper en zout
Optioneel
- Vegetarische rookworst
Instructies
- Voeg 2 groente-bouillonblokjes toe aaneen pan met 2 liter water en breng aan de kook.
- Voeg de spliterwten toe aan de groentebouillon en laat ca. 1 uur koken op laag vuur, tot ze uiteen gevallen zijn. Schep het schuim af dat zich bovenaan vormt.
- Terwijl de spliterwten koken, schil de zoete aardappel, knolselderij en de winterpenen en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de prei en ui in halve ringetjes
- Voeg nadat de spliterwten uiteengevallen zijn alle gesneden groenten toe en laat de soep nog 20 à 30 minuten koken op laag vuur. Roerde soep tussendoor goed door
- Voeg als garnering wat stukjes bieslooktoe, en breng het gerecht op smaak met peper en zout.
Optioneel
- Optioneel: Houd je van de klassieke erwtensoep met rookworst? Gebruik dan een vega alternatief. Verwarm de rookworst ongeveer 15 minuten in heet, maar niet kokend water. Snijd daarna de worst in plakjes en voeg toe aan de erwtensoep.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!