Vegetarische groentelasagne
Wie zoekt naar een simpel vegetarisch gerecht uit de Italiaanse keuken denkt waarschijnlijk niet direct aan lasagne. Daar zit toch immers gehakt in? Niet in deze groentevariant. Dit is een gezond vegetarisch recept dat in een handomdraai op tafel staat en aan te passen is aan wat jij lekker vindt.
Nodig voor vier personen:
15 lasagnebladen
1 courgette
2 (rode) paprika’s
1 grote prei
2 uien
4 tomaten
600 gram tomatensaus
2 bollen mozzarella
200 gram geraspte kaas
1 teentje knoflook
olijfolie
Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de uien en knoflook fijn en snijd de prei, paprika en courgette in kleine stukjes. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de ui met de knoflook. Bak vervolgens de prei, paprika en courgette een paar minuten mee.
Snijd de tomaten in kleine stukjes en voeg deze samen met de tomatensaus toe. Roer het geheel even door en laat minstens 10 minuten pruttelen.
Schep een laagje saus op de bodem van een ovenschaal en bedek met een laag lasagnebladen. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus.
Snijd de bollen mozzarella in plakjes en verdeel deze over de bovenste laag saus. Strooi hier als laatste de geraspte kaas overheen.
Bak de lasagne in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.
Variatietips:
- Voeg naar smaak Italiaanse kruiden, oregano of basilicum toe.
- Varieer met groenten die je lekker vindt. Aubergine en spinazie zijn bijvoorbeeld ook heerlijk in deze groentelasagne.
- Maak de lasagne lekker romig door mascarpone toe te voegen aan de saus.