Vegetarische kikkererwten salade

Deze vegetarische kikkererwten salade is in een mum van tijd gemaakt, in slechts een paar simpele stappen. Deze salade is ideaal voor de dagen waarop je weinig tijd hebt om in de keuken te staan, en toch een gezonde lunch op tafel wilt zetten. Dit gerecht heeft een combinatie van frisse en volle smaken, en zit boordevol eiwitten en groenten. Bovendien is deze salade super budget-proof! Serveer deze vegetarische kikkererwten salade met vers brood met boter als lunch, of als bijgerecht bij het avondeten.
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 400 gram kikkererwten
- 1 komkommer
- cherry tomaten
- 1 avocado
- Feta kaas
- ½ citroen
- 2 gekookte eieren (optioneel)
Kruiden en olie
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Lek de kikkererwten uit in een zeef of vergiet
- Was de komkommer en cherrytomaatjes en pel de ui en de avocado, en snijd deze in stukjes.
- Voeg de komkommer, de cherrytomaatjes, de ui de kikkererwten en de avocado toe aan de saladekom en mix door elkaar.
- Brokkel wat stukjes fetakaas af en voeg toe aan de salade.
- Mix voorde homemade dressing 2 eetlepels extra vierge olijfolie en het sap van de halve citroen in een bakje, en breng op smaak met peper en zout.
- Optioneel: voor een extra vullende salade, voeg2 gekookte eitjes toe.
- Garneerde salade met de homemade dressing en peper en zout, en serveer met vers brood met boter.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!