Vegetarische linzensoep

Deze rijkgevulde vegetarische linzensoep is in slechts een paar stappen gemaakt, en maakt gebruik van veel ingrediënten die je waarschijnlijk al in de voorraadkast hebt liggen! Dit gerecht bevat veel verschillende groenten, en zit boordevol eiwitten en mineralen van de gekookte linzen. Super voedzaam dus! Deze vegetarische linzensoep heeft een romige textuur en een warme, kruidige smaak, en daarmee is het een van mijn persoonlijke favorieten. Serveer dit gerecht met wat brood naar keuze om het helemaal af te maken.Eet smakelijk!
Equipment
- Staafmixer
Ingrediënten
- 300g gedroogde rode linzen
- 2 winterpenen
- 2 stengels bleekselderij
- 1 ui (middelgroot)
- 2 teentjes knoflook
- ½ citroen
- 400 milliliter tomatenblokjes
- 2 liter groentebouillon
- 200 gram babyspinazie
Kruiden en olie
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel tijm
- peper en zout
Instructies
- Snijd de wortels, bleekselderij, ui en de knoflook in kleine stukjes, en spoel de gedroogde linzen goed af met water.
- Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een grote soeppan, en voeg de gesneden wortels, bleekselderij, ui en knoflook toe. Fruit de groenten aan tot de ui glazig begint te worden.
- Zet ondertussen een pan met 2 liter water en 2 groentebouillonblokjes op, en verwarm deze tot de bouillonblokjes opgelost zijn.
- Knijp een halve citroen uit over de groenten, en voeg 1 eetlepel paprika poeder, 1 theelepel tijm en peper en zout toe. Kook ongeveer 1 minuut mee met het mengsel.
- Voeg de gedroogde linzen, de tomatenblokjes en de groentebouillon toe en roer de soep goed door.
- Dek de pan af met een deksel en laat de soep ongeveer 20 à 25 minuten zachtjes sudderen op laag vuur, tot de linzen zacht zijn geworden maar nog wel hun vorm behouden.
- Blend met de staafmixer een deel van de soep door, tot je een dikte hebt die je zelf het lekkerst vindt.
- Serveer de soep terwijl die heet is met eventueel wat brood erbij.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!