Vegetarische nasi

Met een beetje creativiteit bevat de Aziatische keuken meer vegetarische recepten dan je misschien denkt. Neem bijvoorbeeld deze vegetarische nasi. Door de reepjes omelet en de vele groenten mis je de weggelaten ham geen seconde. Om dit recept zo snel en eenvoudig mogelijk te houden, hebben we gekozen voor een kant-en-klare nasi-kruidenmix. Wie liever geen pakjes en zakjes gebruikt kan de rijst uiteraard ook op smaak brengen met diverse losse kruiden. Kan de maaltijd jou juist niet snel genoeg op tafel staan? Maak het jezelf dan nog eenvoudiger en vervang de verse groenten door een zak nasi- of wokgroenten.

Nodig voor vier personen:
300 gram zilvervliesrijst
3 eieren
scheutje melk
1 teentje knoflook
1 prei
1 gele paprika
500 gram wortelen
bakje taugé
1 zakje nasi-kruidenmix
4 eetlepels ketjap manis
zonnebloemolie

Aan de slag:
Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Kluts ondertussen de eieren met een scheutje melk en verhit een laagje olie in een pan. Schenk het ei in de pan en bak de omelet aan beide kanten bruin. Snijd de omelet in reepjes. Giet de rijst af en schep om.

Snijd vervolgens de groenten. Snijd de prei in ringen, de paprika in kleine stukjes en de wortelen in plakjes. Hak het teentje knoflook fijn.

Verhit opnieuw een scheutje olie in een pan en fruit hierin het teentje knoflook.Voeg de prei, wortel en paprika toe en bak ongeveer 5 minuten op hoog vuur.

Voeg de nasi-kruidenmix toe aan de groenten en roer goed door elkaar. Schep de rijst erbij en schenk de ketjap erover. Laat al omscheppend doorwarmen.

Voeg tot slot de taugé en omletreepjes toe aan de nasi. Serveer direct uit, eventueel met kroepoek en satésaus.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *