Vegetarische pasta bolognese

Deze vegetarische pasta bolognese zit boordevol groenten, die het gerecht rijk aan vitamines, vezels en eiwitten maken. Als alternatief voor vlees heb ik in dit recept linzen gebruikt. Deze groente is een veelgebruikte eiwitbron in vegetarische gerechten. De structuur van de linzen geeft de pastasaus een bite, en hiernaast maken deze het gerecht ook goed vullend. Ben je geen fan van de smaak van linzen? Maak je geen zorgen, naast de vele andere groenten die deze vegetarische pasta bolognese bevat, wordt dit goed gecompenseerd met de diverse kruiden en specerijen!
Ingrediënten
- 400 gram pasta
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 stengels bleekselderij
- 1 winterpeen
- 1 rode paprika
- 400 gram linzen
- 800 gram tomatenblokjes uit blik
- 1 eetlepel tomatenpuree
- geraspte Parmezaanse kaas (naar smaak)
Kruiden en olie
- 1 eetlepel olijfolie
- basilicum (paar blaadjes)
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
Instructies
- Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit aan in de pan met een scheutje olijfolie
- Snijd ondertussen de bleekselderij, wortel en paprika in kleine stukjes
- Voeg wanneer de ui glazig begint te worden de bleekselderij, wortel en paprika toe aan de pan en bak deze kort mee
- Lek de twee bakjes met linzen uit in een zeef, en voeg deze samen met de 800g tomatenblokjes en 1 eetlepel tomatenpuree toe aan de pan
- Breng de saus op smaak met peper en zout en een paar blaadjes basilicum, en laat nog 20 minuutjes sudderen op laag vuur
- Bereid ondertussen de spaghetti of pasta zoals op de verpakking is aangegeven
- Garneer de pasta bolognese met Italiaanse kruiden, wat blaadjes basilicum en geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak en een mooie presentatie!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Wat een heerlijk recept en mooie combinaties van groenten👍🏼