Vegetarische pasta bolognese

Vegetarische pasta bolognese
Deze vegetarische pasta bolognese zit boordevol groenten, die het gerecht rijk aan vitamines, vezels en eiwitten maken. Als alternatief voor vlees heb ik in dit recept linzen gebruikt. Deze groente is een veelgebruikte eiwitbron in vegetarische gerechten. De structuur van de linzen geeft de pastasaus een bite, en hiernaast maken deze het gerecht ook goed vullend. Ben je geen fan van de smaak van linzen? Maak je geen zorgen, naast de vele andere groenten die deze vegetarische pasta bolognese bevat, wordt dit goed gecompenseerd met de diverse kruiden en specerijen!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram pasta
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 winterpeen
  • 1 rode paprika
  • 400 gram linzen
  • 800 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • geraspte Parmezaanse kaas (naar smaak)

Kruiden en olie

  • 1 eetlepel olijfolie
  • basilicum (paar blaadjes)
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit aan in de pan met een scheutje olijfolie
  • Snijd ondertussen de bleekselderij, wortel en paprika in kleine stukjes
  • Voeg wanneer de ui glazig begint te worden de bleekselderij, wortel en paprika toe aan de pan en bak deze kort mee
  • Lek de twee bakjes met linzen uit in een zeef, en voeg deze samen met de 800g tomatenblokjes en 1 eetlepel tomatenpuree toe aan de pan
  • Breng de saus op smaak met peper en zout en een paar blaadjes basilicum, en laat nog 20 minuutjes sudderen op laag vuur
  • Bereid ondertussen de spaghetti of pasta zoals op de verpakking is aangegeven
  • Garneer de pasta bolognese met Italiaanse kruiden, wat blaadjes basilicum en geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak en een mooie presentatie!
Trefwoord pasta
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!


1 gedachte over “Vegetarische pasta bolognese”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept