Vegetarische pasta champignonroomsaus

Deze vegetarische pasta met champignonroomsaus is in een oogwenk gemaakt. Ideaal dus voor wanneer je weinig tijd hebt om in de keuken te staan, maar toch een voedzame huisgemaakte maaltijd op tafel wilt zetten. Dit gerecht is rijk aan vitamine D van de champignons, en heeft een zachte, romige smaak. Ook is deze vegetarische pasta met champignonroomsaus heel makkelijk vegan te maken. Daarvoor hoef je alleen de kookroom te vervangen door een plantaardig alternatief. Zelf heb ik in dit recept een soja variant gebruikt, maar er zijn ook andere alternatieven verkrijgbaar in de supermarkt.
Ingrediënten
- 300 gram pasta (soort naar keuze)
- 1 ui (middelgroot)
- 2 teentjes knoflook
- 250 milliliter kookroom
- 400 gram gemengde paddenstoelen (naar keuze)
- Parmezaanse kaas (naar smaak)
Kruiden en olie
- Olijfolie
- Italiaanse kruiden
- Paar takjes platte peterselie
- Peper en zout
Instructies
- Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit aan in de pan met een scheutje olijfolie.
- Snijd de champignons naar keuze fijn en voeg toe aan de pan. Bak 4 à 5 minuten gaar. Ik heb hier voor kastanje- en witte champignons gekozen, maar je kunt uiteraard kiezen voor je eigen favorieten.
- Zet een kookpannetje met de pasta in water op het vuur en bereid zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Voeg de kookroom toe aan het champignonmengsel en breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper en zout. Laat het mengsel een aantal minuten sudderen op laag vuur tot de pasta klaar is.
- Giet de pasta af en serveer met de champignonroomsaus. Garneer met een paar takjes platte peterselie en wat geraspte Parmezaanse kaas (laat de kaas achterwege als je voor de vegan variant gaat).
Notities
Tip: Houd je van een wat dikkere saus? Voeg dan 1 eetlepel bloem toe aan het mengsel!
Eet smakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!