Vegetarische rode linzen curry

Vegetarische rode linzen curry
Deze vegetarische rode linzen curry zit boordevol diverse kruiden en specerijen die het recept smaakvol en ontzettend voedzaam maken. De gember, knoflook en kurkuma in dit recept hebben een ontstekingsremmende werking en zorgen voor een antioxidanten-boost, en de linzen maken de maaltijdproteïnerijk. Deze vegetarische rode linzen curry heeft een heerlijk zachte en romige textuur van de volle kokosmelk, met een scherp en kruidig randje. Serveer dit gerecht met verse koriander en wat rijst of naan-brood.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Gerecht soort Curry
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui middelgroot
  • 3 eetlepels Thaise rode curry pasta Verkrijgbaar in de supermarkt
  • 2 winterpenen
  • 200 gram rode linzen
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 400 milliliter kokosmelk uit blik
  • 250 milliliter water
  • ½ citroen

Bijgerecht (naar keuze)

  • 400 gram rijst
  • naan-brood

Kruiden en olie

  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel kokosolie
  • een paar takjes koriander

Instructies
 

  • Spoel de linzen goed af met water, en snijd de knoflook, ui en de gember fijn. Was en schil de winterpenen en snijd deze in stukjes.
  • Smelt één eetlepel kokosolie in een kookpan, en fruit knoflook, ui, gember en de stukjes wortel aan tot de ui glazig begint te worden.
  • Voeg de 3 eetlepels rode curry pasta, de kurkuma en de paprikapoeder toe aan de pan, en knijp de halve citroen uit over het mengsel. Laat dit nog 30-60 seconden doorkoken, tot het mengsel geurig begint te worden.
  • Voeg het water, de tomatenblokjes en de linzen toe aan de pan, en bedek de pan met een deksel. Laat de curry 20 tot 25 minuten sudderen op laag vuur, of tot de linzen zacht en bijtgaar zijn.
  • Voeg nu de kokosmelk toe aan het mengsel en laat nog 5-8 minuten door sudderen, tot de curry verdikt en romig is. Breng de curry verder op smaak met wat peper en zout.
  • Bereid ondertussen de rijst naar keuze zoals dit op de verpakking aangegeven staat.
  • Garneer de curry met wat versnipper de koriander, en serveer op een bedje van rijst, met eventueel wat naan-brood.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept