Vegetarische spruitjesquiche

Houdt het hele gezin van spruitjes? Daar moet je iets mee doen. Maak bijvoorbeeld deze spruitjesquiche op een frisse herfstdag. Dit is een heerlijk Hollands en vegetarisch gerecht waarin de kleine ronde kooltjes de hoofdrol spelen. De tomaatjes zorgen voor extra smaak en vitaminen, terwijl de parmezaan de hartige taart een smaakvol en krokant laagje geeft.

Nodig voor vier personen:

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram spruitjes
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 200 ml slagroom
  • 3 eieren
  • zakje gerapste parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de spruitjes schoon en snijd doormidden.

Snijd de ui en het teentje knoflook in kleine stukjes. Verhit een laagje olie in een pan en bak hierin 2 minuten de spruitjes. Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee. Haal van het vuur.

Smeer een bakvorm of ovenschaal in met olie en bekleed met de plakjes bladerdeeg. Prik kleine gaatjes in de bodem. Schep de spruitjes in de vorm of schaal. Halveer de kerstomaatjes en leg ze op de spruitjes.

Klop de eieren los in een kom. Voeg de slagroom toe en meng met een garde. Breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel in de vorm of schaal. Bedek met een laagje geraspte kaas.

Bak in circa 30 minuten goudbruin in de oven.

Tips:
Houden jouw kinderen niet van spruitjes, maar heb je zelf wel zin in deze quiche? Je kunt dit recept eenvoudig naar smaak aanpassen. Vervang de kerstomaatjes bijvoorbeeld door zachte geitenkaas en honing. Door de licht bittere smaak van spruitjes te maskeren met iets zoets zou het zomaar kunnen dat je kinderen dit gerecht nu wél kunnen waarderen. Zo is de spruitjesquiche opeens toch nog een vegetarisch recept voor het hele gezin.

Voeg eventueel vegaworst of -spek toe aan de quiche.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *