Vegetarische stoofpot

Zin in een stoofpotje? Traditioneel zijn stoofpotjes natuurlijk gevuld met vlees, maar als vegetarisch gerecht zijn ze eigenlijk net zo lekker. Bovendien is deze variant een stuk sneller klaar omdat de groenten niet urenlang hoeven te stoven, en kun je binnen een half uur al aan tafel. Ideaal als gezonde maaltijd na een lange werkdag. Voor onderstaand vegetarisch recept hebben wij zomaar wat groenten gekozen die wij lekker vinden, maar eigenlijk kun je van alles kwijt in dit gerecht. Dat wordt eindeloos variëren deze herfst en winter!
Nodig voor vier personen:
1 broccoli
2 rode paprika’s
2 uien
2 courgettes
4 wortelen
1 liter (groente)bouillon
1 theelepel oregano
snufje peper
olie (om in te bakken)
Aan de slag:
Snijd de wortelen en uien in stukjes, de courgettes in plakjes en de broccoli in kleine stronkjes.
Breng de bouillon aan de kook in een grote pan en voeg de gesneden groenten toe. Laat 15 tot 20 minuten stoven.
Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Bak met een beetje olie in een koekenpan. Voeg de oregano toe.
Voeg de paprika toe aan het stoofpotje en haal van het vuur. Breng op smaak met een snufje peper.
Tips:
Serveer het stoofpotje bijvoorbeeld met stokbrood of witte rijst.
Inspiratie nodig voor andere lekkere vegetarische stoofpotjes? Ga bijvoorbeeld voor een combinatie van wintergroenten als pompoen, knolselderij, pastinaak en champignons. Ook lekker: stoofpotjes met linzen, kikkererwten en zoete aardappel.
Lekker! Een eenvoudige stoofpot, snel te maken en lekker licht. Snufje zwarte peper maakt het af. Een versgebakken broodje met een Port Salut kaasje en een glas rode wijn erbij en je hebt een heerlijke maaltijd voor een zomerse avond.