Wortel-pastinaaksoep

Wortel-pastinaaksoep

Zin in een vullend soepje? Deze vegetarische wortel-pastinaaksoep vind je misschien niet in de lijsten met klassieke vegetarische recepten, maar is zeker het proberen waard. De soep is makkelijk te maken met slechts een paar ingrediënten en staat zo op tafel. Bovendien heeft eten uit een kom altijd een hoog comfortgehalte. Ideaal voor als je op een koude winteravond zin hebt in een lekker makkelijk en verwarmend gerecht, maar toch gezond wilt eten.

Nodig voor vier personen:
2 pastinaken
500 gram wortelen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 liter groentebouillon
peterselie
olijfolie
peper en zout

Aan de slag:
Maak een liter groentebouillon klaar zodat deze alvast klaarstaat voor straks.

Verhit een scheutje olie in een pan. Pel de ui en snijd deze samen met de teentjes knoflook fijn. Bak de ui en knoflook aan in de olie.

Maak ondertussen de pastinaken en wortelen schoon en snijd deze in ongeveer even grote stukken. Voeg de gesneden groenten toe aan de ui en knoflook en bak even mee.

Giet de warme groentebouillon erbij en breng zachtjes aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat de bouillon en groenten ongeveer 20 minuten pruttelen op laag vuur.

Pureer met een staafmixer tot een romige soep. Je kunt de soep ook in de blender gieten. Breng op smaak met wat peper, zout en peterselie.

Tips:
Kan deze soep jou niet romig genoeg zijn? Voeg 1 deciliter room toe voordat je de soep gaat pureren.

Je kunt deze maaltijdsoep aftoppen met gebakken uitjes en verse koriander voor wat extra smaak en kleur.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.