Ga terug
+ servings
Citroenrisotto is een heerlijk fris, vegetarisch gerecht voor op een warme lente- of zomerdag. Lekker met courgette, mozzarella en basicilum zoals in dit recept, maar met een ingrediënt meer of minder ook eenvoudig aan te passen naar eigen smaak. Vind je het maken van risotto maar lastig? Eigenlijk is dit een vegetarisch recept waar maar weinig aan mis kan gaan. Zolang je je tijd neemt (echt geen uren, in 30 tot 40 minuten kom je al een heel eind), de bouillon beetje bij beetje toevoegt en tussentijds lekker veel proeft, zet ook jij straks een geslaagde citroenrisotto op tafel.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram risottorijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 1 courgette (grote)
  • 2 bollen mozzarella
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Los het bouillonblokje op in een pan met 1 liter heet water. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Courgette grillen

  • Snijd de courgette in plakjes. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie, zout en peper. Zet voor 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.

Risotto bereiden

  • Snipper de ui en snijd de knoflook klein.
  • Fruit de ui en knoflook in een grote wok. Voeg een kopje risottorijst toe en roer goed door.
  • Voeg beetje bij beetje soeplepels bouillon toe aan de risottorijst. Wacht elke keer tot de bouillon goed is opgenomen voordat je een nieuwe soeplepel toevoegt.
  • Knijp een halve citroen uit boven de risotto en voeg wat citroenrasp van de schil toe.

Serveren

  • Snijd of scheur de bollen mozzarella in stukjes. Haal de pan van het vuur zodra de risottorijst zacht is. Roer 1 mozzarella in stukjes door de rijst. Schep ook de courgette uit de oven erdoorheen.
  • Verdeel de risotto over de borden. Top af met verse blaadjes basilicum en stukjes mozzarella.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!