Ga terug
+ servings
Deze groentewok is een ontzettend makkelijk en gezond eenpansgerecht waarmee je ook nog eens lekker kunt variëren. Net als bij veel andere vegetarische recepten pas je dit gerecht namelijk eenvoudig naar eigen smaak (of voorraad) aan. Dat restje paprika dat nog in de koelkast ligt kun je bijvoorbeeld prima klein snijden en in de wok bij de andere groenten gooien. Ook lekker: blokjes tofu ter afwisseling van al dat groen, al houden wij het vandaag slechts bij groente met enkele toppings.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatische
Gerecht soort Wokken
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 teentje knoflook
  • 1-2 centimeter Gember
  • 1 prei
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 1 broccoli
  • 2 tomaten
  • 250 gram champignons
  • 200 gram sperziebonen
  • sojasaus
  • chilisaus
  • sesamzaadjes
  • verse koriander
  • wokolie

Serveren met

  • rijst of woknoedels

Instructies
 

  • Was en snijd de groenten. Snipper de ui, snijd de courgette in slierten, de broccoli in roosjes, de tomaten, champignons en sperziebonen in stukjes en de prei in ringen. Hak de gember en knoflook fijn.
  • Verhit een paar eetlepels olie in een wok en fruit de ui, knoflook, gember en prei enkele minuten.
    Voeg de gesneden courgette, broccoli, tomaten, champignons en sperziebonen toe. Roerbak 5 tot 7 minuten al omscheppend gaar op hoog vuur. Let op dat de groenten wel goed knapperig blijven.
  • Giet naar smaak een paar eetlepels sojasaus en chilisaus bij de groenten en roerbak nog 1 minuut.
  • Verdeel de groenten over vier borden. Hak de blaadjes koriander grof en strooi samen met de sesamzaadjes over de groenten. Serveer eventueel met brood, rijst of gekookte aardappels voor een complete vegetarische maaltijd.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!